La Codina-La Figuera-El Corral d'en Parera - El Bellit - L'Agustí - Tagamanent

Sortim d'Aiguafreda pel camí d'Avencó. Poc desprès del primer pont sobre la riera prendrem una decera (fletxa vermella en el mapa). Al arribar a la pista podem seguir els corriols marcats al mapa, però ja no es fa massa volta si es segueix la pista.
1: La Codina. Masia enderrocada en un lloc amb bones vistes.
2: La Figuera. Gran masia ben conservada, amb torre de defensa. Hi hanaven a pasar dies a l'estiu en Joan Maragall i altres famosos de l'època. Just abans hi ha la petita capella de Sant Isidre.
En lloc de seguir la pista és més bonic atravessar els camps per anar a la propera masia de la Perera.
3: Seguim la ruta marcada al mapa: si tenim dubtes millor agafar la pista que hi ha just al Sud, però si anem cap a l'Est per la carena no ens podem perdre. La pista passa just per sóta del Corral d'en Parera, masía enderrocada: des d'aquest lloc ja es veu Can Figuera i el Pla de la Calma.
4: En lloc d'arribar a la pista de la Calma, prenem la que ens porta al Bellit: una enorme masia en bon estat, segurament la més gran d'aquesta part del Montseny, en un indret amb vistes magnífiques.
Prenent la pista cap al pla de la Calma, molt a prop trobarem la drecera que ens porta a
5:  L'Agustí.Gran masia que ja exitia al segle XV i que fou centre vital de la regió. Habitada fins el 1960. Rehabilitada per la diputació, i convertida en casa-museu.
Poc desprès passarem a prop del Bellver. Fou torre de guaita el segle XIV. Reconstruïda el segle XV desprès d'un terratrèmol. També rehabilitada per la Diputació amb servei d'informació, bar i restaurant. (Més informació d'aquestes masies a www.lacalma.com)
6: Passarem pel collet de Sant Martí, d'on si ens queden forces podem pujar al Turó del Tagamanent.
Des d'aquí prendrem el GR5 que ens portarà, passant per
7: Puig Agut (masía enderrocada) i la FontAmargosa, a Aiguafreda.

Mapa: 
La Codina-La Figuera-El Corral d'en Parera - El Bellit - L'Agustí - Tagamanent